Caroline Garcia a avut un sezon 2022 foarte bun, sportiva din Franța cucerind, printre altele, trofeul la Turneul Campioanelor. Despărțirea de antrenorul Bertrand Perret a fost una surprinzătoare, mai ales prin prisma rezultatelor speciale pe care le-au înregistrat cei doi.

Caroline GarciaFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Caroline Garcia a reluat colaborarea cu antrenorul Bertrand Perret

După un început de an cu rezultate sub așteptări, Caroline a anunțat că va relua colaborarea cu antrenorul grație căruia a reușit să ajungă pe primele locuri ale ierarhiei WTA.

În acest sezon, Garcia are 17 victorii și 8 înfrângeri.

A fost eliminată în turul 4 la Australian Open, la fel la Indian Wells (învinsă de Sorana Cîrstea) și în turul al doilea de la Miami (depășită tot de Sorana Cîrstea).

„În ultimul timp, nu a fost uşor, pe teren şi în afara terenului. Modul în care Bertrand m-a ajutat anul trecut a funcţionat bine şi vreau să continui aventura. Vreau să văd ce putem obţine, jocul meu încă se poate îmbunătăţi foarte mult”, spune Caroline Garcia pentru L'Equipe.

În vârstă de 29 de ani, franțuzoaica se află în prezent pe locul 4 în ierarhia WTA, cel mai bun ocupat până acum în carieră.

Are în total 428 de victorii și 321 de înfrângeri, iar la simplu a cucerit 11 titluri de-a lungul carierei. Doar din premiile din tenis a adunat $15.813.362.

Competițiile WTA pe care Caroline Garcia le-a câștigat până acum

2022 - Bad Homburg, Varșovia, Cincinnati, Turneul Campioanelor

2019 - Nottingham

2018 - Tianjin

2017 - Wuhan, Beijing

2016 - Strasbourg, Mallorca

2014 - Bogota.