Simona Halep a dispărut din circuitul mondial de luni bune, ultimul turneu la care a participat fiind US Open 2022 (este suspendată provizoriu pentru dopaj). Absența româncei din WTA este resimțită și la nivel înalt, una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului feminin precizând că îi simte lipsa Simonei.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

>> Simona Halep și ultimele informații despre procesul de dopaj: „Probe refuzate”

Chris Evert despre Simona Halep: „Îmi este dor de ea!”

Într-o postare pe contul personal de Twitter, Chris Evert transmite următorul mesaj: „Îmi este dor de ea!”, iar textul este însoțit de un emoticon care plânge.

De altfel, nu este prima dată când Evert transmite mesaje de susținere pentru Halep, ultimul fiind postat pe 31 ianuarie, în acest an.

„Mă gândesc la Simona Halep, sper că este bine… Și sper că totul se va rezolva în curând…" - spunea Chris Evert la începutul anului în curs.

>> Ierarhia în care Petra Kvitova a egalat-o pe Simona Halep după victoria de la WTA Miami

De știut:

  • Halep (31 de ani) a jucat ultimul meci oficial la US Open 2022, atunci când a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina.
  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Cine este Chris Evert

Născută pe 21 decembrie 1954, la Fort Lauderdale, Florida, USA, Evert a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 3 noiembrie 1975.

A câștigat în carieră 154 de turnee, dintre acestea 18 fiind de Grand Slam (două Australian Open, șapte Roland Garros, trei Wimbledon și șase US Open).

A adunat doar din premiile din tenis suma de $8.896.195. A avut 1304 victorii în carieră și a pierdut 144 de meciuri.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în anul 2011, rol pe care îl deţine şi în ziua de azi.

Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

>> FOTO Simona Halep și imaginea postată în așteptarea procesului de dopaj