Carlos Alcaraz este unul dintre cei mai în formă jucători din circuitul ATP, dar tânărul iberic a suferit o nouă accidentare și a fost nevoit să renunțe la turneul Masters de la Monte Carlo.

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz s-a retras de la Monte Carlo Masters

Fostul lider ATP a acuzat dureri în timpul meciului pierdut în fața lui Jannik Sinner (semifinale Miami Open) și a anunțat marți că trebuie să-și amâne debutul pe zgură.

„După două luni în străinătate, sunt fericit să mă întorc acasă, dar trist pentru că mi-am încheiat meciul meu din semifinale la Miami cu un disconfort fizic. După ce l-am vizitat astăzi pe doctorul Lopez Martinez în Murcia şi am fost evaluat, nu voi putea merge la Monte Carlo pentru a începe sezonul pe zgură.

Am o artrită postraumatică la mâna stângă şi disconfort muscular la coloana vertebrală, care necesită odihnă pentru a putea înfrunta tot ceea ce urmează. Ne vedem în 2024 la Monte Carlo Masters” - Carlos Alcaraz.

Rolex Monte-Carlo Masters are loc în perioada 8-16 aprilie, pe zgură, face parte din categoria „ATP Masters 1000” și are premii totale în valoare de 5.779.335 de euro. Pe tabloul principal se află 56 de jucători, iar campion en-titre este Stefanos Tsitsipas (2021, 2022).

>> Rafael Nadal și anunțul cu care-și dezamăgește fanii

Carlos Alcaraz și cariera măcinată de accidentări

În noiembrie, Alcaraz a fost nevoit să abandoneze în sferturile Mastersului de la Paris, după ce a suferit o ruptură a mușchiului oblic intern la peretele abdominal stâng. Această accidentare l-a forțat pe iberic să renunțe la Turneul Campionilor 2022.

În timpul pregătirilor pentru noul sezon, jucătorul în vârstă de 19 ani s-a accidentat la mușchiul semimembranos al piciorului drept și a declarat forfait pentru Australian Open 2023.

O ruptură de gradul 1 la ischiogambierul drept l-a obligat să renunțe la turneul de la Acapulco, iar acum a apărut și problema de la Miami Open.

În acest sezon, spaniolul are 18 victorii și 2 înfrângeri (s-a impus la Buenos Aires și la Indian Wells).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Carlos Alcaraz a găsit vinovatul pentru accidentările din ultima perioadă

>> Antrenorul lui Carlos Alcaraz explică de ce ibericul se accidentează atât de des