Fosta lideră mondială Garbine Muguruza a anunțat luni că va lua o pauză din circuitul WTA, ratând turneele importante pe zgură și iarbă din această vară.

Garbine MuguruzaFoto: Peter Dovgan / imago sportfotodienst / Profimedia

Garbine Muguruza nu va participa la Roland Garros și Wimbledon

Aflată pe locul 132 WTA, fosta câștigătoare de la Roland Garros și Wimblendon și-a anunțat susținătorii de pe rețelele de socializare că își va prelungi perioada de pauză și în această vară.

„Petrecerea timpului cu familia și prietenii a fost cu adevărat benefică li nemaipomenită, așa că voi prelungi această perioadă până la vară, de aceea voi rata sezonul de zgură și iarbă”, a anunțat Muguruza.

Sportiva spaniolă va rata printre altele chiar turneele de la Wimbledon și Roland Garros.

În 2023, dubla câștigătoare de Grand Slam nu a reușit să învingă pe cineva, participările ei la turnee încheindu-se la sincron, în runda inaugurală.

Ultimul turneu câștigat de Muguruza a venit pe final de sezon 2021, atunci când iberica a produs surpriza și a câștigat în premieră Turneul Campioanelor de la Guadalajara. De la acel moment, cariera jucătoarei a luat-o iremediabil în jos.

De-a lungul carierei, Garbine a câștigat 10 turnee, iar două dintre acestea sunt de Grand Slam (Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017).

Competițiile câștigate de Muguruza în carieră

2021 - Dubai, Chicago, Turneul Campioanelor

2019 - Monterrey

2018 - Monterrey

2017 - Wimbledon, Cincinnati

2016 - Roland Garros

2015 - Beijing

2014 - Hobart

A urcat pe primul loc al ierarhiei mondiale pe 11 septembrie 2017.