Patrick Mouratoglou a început să-l pregătească pe Holger Rune după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, iar antrenorul francez a hotărât luni să pună capăt colaborării cu jucătorul danez.

Patrick MouratoglouFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Patrick Mouratoglou nu mai este antrenorul lui Holger Rune

Perioada în care s-a aflat sub îndrumarea lui Mouratoglou (șase luni) a marcat două momente foarte importante în cariera lui Rune: danezul a câștigat primul său titlu ATP Masters 1000 (la Paris, l-a învins în finală pe Novak Djokovic) și a intrat în Top 10 ATP (se află acum pe locul 9).

„Holger! Am încheiat cu succes misiunea noastră și am încheiat o aventură incredibilă de șase luni, depășind planul nostru inițial de trei luni. A fost o plăcere să fiu alături de tine în această călătorie. Energia ta și entuziasmul tău au făcut acest timp să fie special.

Nu am dubii în privința faptului că viitorul tău strălucitor îți pregătește lucruri grozave. Voi rămâne cel mai mare fan al tău și voi sta cu ochii pe tine cu echipa de la academie” - Patrick Mouratoglou pe Instagram.

„Am învățat multe și m-am distrat mult în aceste luni. Voi face în așa fel încât să vezi progresul în continuare. Ne vedem în curând”, a reacționat Holger Rune.