Daniil Medvedev este jucătorul momentului în circuitul ATP, rusul câștigând la Miami al patrulea titlu din acest sezon. Cunoscut pentru faptul că își exprimă des nemulțumirile cu privire la suprafața de joc, fostul lider al ierarhiei mondiale a vorbit despre ce îl așteaptă în perioada următoare.

Daniil MedvedevFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daniil Medvedev: „Pe hard câștig și când nu joc cel mai bun tenis al meu”

Chiar dacă la Indian Wells s-a plâns de cât de lent este terenul, Daniil este conștient că pentru el greul abia acum va începe: urmează turneele pe zgură.

„Îmi place hardul. Dacă ar fi să aleg, aș alege doar terenurile hard. Chiar dacă știu că pot juca destul de bine pe iarbă și pe zgură, pe hard mă simt cel mai fluid. Pot să nu joc cel mai bun tenis al meu, dar totuși să câștig meciurile. Aceasta este o mare diferență” - Daniil Medvedev pentru Tennis Channel.

Îl va opri zgura pe Daniil Medvedev?

Învins de Medvedev în finala de la Miami Open, Jannik Sinner a spus că poate că zgura europeană ar putea ajuta la încetinirea lui Medvedev, care în 2023 a câștigat titluri la Doha, Rotterdam, Dubai și Miami (Daniil a înregistrat 29 de victorii și doar 3 înfrângeri).

„Acum începe sezonul de zgură, așa că să vedem cum te vei descurca acolo, dar îți doresc toate cele bune”, a glumit Sinner în timpul ceremoniei de premiere.

Poate că zgura nu este favorita rusului, dar acesta a obținut de-a lungul timpului rezultate notabile pe această suprafață: semifinale la Monte Carlo 2019 și sferturi la Roland Garros 2021.

„Știu că pot să joc bine pe zgură. L-am învins o dată pe Novak (Djokovic) pe zgură. De fapt, i-am învins o dată pe (Stefanos) Tsitsipas și Novak la același turneu, wow. Este o realizare destul de bună pe zgură.

Cu cât pierzi mai devreme la Miami, cu atât mai mult te poți antrena pe zgură. Așa că primul turneu va fi dificil. Mă pregătesc deja mental pentru a nu înnebuni dacă voi juca foarte prost la Monte Carlo.

Dar poate că nu se va întâmpla. Încrederea este încă acolo. Voi încerca să dau tot ce am mai bun și voi vedea cum va fi” - Daniil Medvedev.

>> VIDEO Faza zilei: Cât de mult iubește Daniil Medvedev să joace pe zgură