Sorana Cîrstea a obținut cele mai bune rezultate din ultimele sezoane la turneele de categorie „WTA 1000” de la Indian Wells (sferturi) și Miami Open (semifinale), iar sportiva noastră și-a pregătit deja programul pentru perioada următoare.

Sorana CirsteaFoto: Rob Prange/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Sorana Cîrstea se pregătește pentru sezonul de zgură

Sorana (va împlini 33 de ani pe 7 aprilie) a afirmat că se va pregăti la București și la Monaco, apoi va lua parte la cele mai importante turnee pe zgură: Madrid (25 aprilie - 7 mai), Roma (9 - 20 mai) și Roland Garros (28 mai - 11 iunie).

„Nu pot să mai spun cu voce tare ce mi-aş dori (un titlu de Grand Slam sau intrarea în Top 10 WTA). Eu am obiectivele mele legate şi de rezultate, legate şi de clasament. Însă cred eu că rezultatele sunt o consecinţă şi vom vedea cum vor fi. Tot ce pot să controlez este munca pe care o fac şi voi încerca să fiu pe aceeaşi linie. Sper să continui tot sezonul în acelaşi mod.

Mă voi odihni câteva zile, apoi voi începe pregătirea fizică pentru sezonul de zgură. Apoi voi începe antrenamentele la Bucureşti, apoi mă voi duce la Monaco pentru antrenament. Acolo are baza Thomas (Johansson). Programul va fi unul clasic: Madrid, Roma, Roland Garros.

Cred eu că toate victoriile au însemnat mult, au fost… inclusiv victoriile cu Garcia… Muchova. La fel, este o jucătoare cu un joc de TOP 20 lejer. E venită după o accidentare şi normal clasamentul nu arată realitatea. La fel Vondrousova.

Pe mine cel mai mult mă bucură această constanţă în joc. Înainte aveam foarte multe suişuri şi coborâşuri. Acum mi-am ridicat nivelul de bază şi asta mă bucură cel mai mult” - Sorana Cîrstea, la revenirea în ţară, citată de Eurosport.

Thomas Johansson a aranjat „puzzle-ul” Sorana Cîrstea

„Am început cu Thomas în octombrie, iniţial aveam o accidentare la umăr care din septembrie m-a scos din circuit. Cred eu că are o viziune extrem de bună asupra jocului şi are extraordinar de multă experienţă la nivel înalt, însemnând semifinale, finale de turnee mari.

Mereu am avut un potenţial uriaş, însă poate uneori lucrurile erau destul de dezordonate şi el a venit şi a aranjat acest puzzle ca să ajung la potenţialul pe care mi-l doresc.

Simt că există o chimie specială. Nu vreau să iau nimic… pentru că mereu am vorbit extrem de frumos și de antrenorii mei de dinainte, am avut nişte antrenori de nota 10, sunt foarte recunoscătoare.

Însă, da, cu Thomas am făcut acest click, a venit cu această experienţă de jucător de TOP 10, cu această mentalitate un pic mai relaxată, dar în egală măsură mult mai matură. Şi să spun că ne completăm foarte bine” - Sorana Cîrstea.

De știut:

  • Prezența în semifinalele turneului de la Miami este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei Cîrstea, după ce în 2013 a ajuns până în finala Rogers Cup (a fost învinsă atunci de Serena Williams).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open. De asemenea, ea a învins pentru prima oară o jucătoare din Top 2 WTA (Aryna Sabalenka).
  • Pentru prezența în semifinalele competiției din Florida, Sorana va primi un cec în valoare de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu: începând de luni, 3 aprilie, sportiva noastră va ocupa locul 41 (salt de 33 de poziții).
  • Sorana Cîrstea este prima jucătoare din afara Top 50 WTA care a câştigat cel puţin 9 meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double (4 la Indian Wells şi 5 la Miami) în acelaşi an.