Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis începând din luna octombrie a anului trecut, iar Firicel Tomai (fost antrenor al liderei WTA) a venit cu informații importante despre procesul de dopaj al sportivei.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

>> Simona Halep și motivul pentru care nu se retrage din tenis

Simonei Halep i-au fost refuzate mai multe probe în procesul de dopaj

Într-o intervenție la Digisport, Tomai a oferit detalii de ultim moment despre cazul de dopaj al Simonei. Antrenorul explică de ce procesul jucătoarei întârzie atât de mult, la mijloc fiind două amânări: au fost refuzate mai multe probe prezentate de echipa Simonei.

„Simona se luptă cu două amânări, procesul trebuia să aibă loc de două ori până acum, dar a fost amânat din diverse motive. Au fost trimise eșantioane fizice, medicamentele sau bidonul, și din câte știu au fost refuzate, s-a cerut o expertiză la laborator.

Este ciudat că se fac aceste amânări, este în detrimentul Simonei. Dar ea are vârsta și calitățile necesare încât să mai poată juca tenis 3-4 ani”, a spus Firicel Tomai la Digisport.

Antrenorul a colaborat cu Simona în perioada 2009-2013.

Halep (31 de ani) a jucat ultimul meci oficial la US Open 2022, atunci când a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.