Carlos Alcaraz a fost eliminat în semifinalele Mastersului de la Miami, iar în urma acestei înfrângeri ibericul va ceda primul loc din ierarhia ATP în favoarea lui Novak Djokovic.

Novak DjokovicFoto: Darko Vojinovic / AP / Profimedia

Carlos Alcaraz va fi detronat - Novak Djokovic, noul lider ATP

Alcaraz, campion en-titre la Miami, nu și-a putut apăra titlul cucerit în 2022, iar acest lucru îl va costa locul 1 din ierarhia mondială.

Carlos a fost învins în semifinale de Jannik Sinner, scor 7-6(4), 4-6, 2-6, iar spaniolul va fi depășit începând de luni de Djokovic în clasamentul mondial.

În ierarhia ATP Live, Novak Djokovic are 7160 de puncte, iar Carlos Alcaraz are doar 6780 (un minus de 640 de puncte).

Podiumul va fi completat de Stefanos Tsitsipas, în timp ce Rafael Nadal (absent de săptămâni bune din circuitul ATP din cauza unei accidentări) va mai pierde un loc: se va afla pe 14.

De știut:

  • Va fi săptămâna cu numărul 381 pentru Nole în fruntea ierarhiei ATP - record absolut. Sârbul este urmat de Roger Federer (retras între timp din tenisul profesionist) cu 310 săptămâni din postura de lider mondial.
  • În marea finală de duminică de la Miami, de la ora 20:00 (în direct pe canalele Eurosport), Sinner va da peste Daniil Medvedev, fost lider mondial.