Sorana Cîrstea și Aryna Sabalenka s-au întâlnit la Miami Open (românca a avut câștig de cauză), iar ambele au luat o decizie importantă după confruntarea din sferturile competiției de categorie „WTA 1000”.

Sorana CirsteaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sorana Cîrstea și Aryna Sabalenka s-au retras de la WTA Charleston

Astfel, organizatorii competiției „WTA 500” de la Charleston au anunțat că Sorana și Aryna nu vor mai participa la primul turneu important pe zgură din acest an (3-9 aprilie), cele două invocând motive diferite.

În timp ce Cîrstea dorește probabil să se odihnească după rezultatele excelente de la Indian Wells (sferturi) și Miami Open (este calificată în semifinale), Sabalenka a precizat că s-a accidentat în timpul unui meci disputat la competiția din Florida.

„Cu tristețe vă anunț că trebuie să mă retrag de la Charleston! M-am accidentat în timpul unuia dintre meciurile mele de la Miami și am nevoie de timp pentru a mă odihni și a mă vindeca. Îmi pare foarte rău pentru organizatori și pentru fani. Abia așteptam să mă întorc și să joc în fața voastră! Saby” - Aryna Sabalenka pe Twitter.

Astfel, Sorana Cîrstea și Aryna Sabalenka vor debuta probabil pe zgură la turneul „WTA 500” de la Stuttgart (17-23 aprilie).

Credit One Charleston Open are loc în perioada 3-9 aprilie, pe zgură, face parte din categoria „WTA 500” și are premii totale în valoare de 780.637 de dolari. Pe tabloul principal se vor afla 64 de jucătoare, iar campioana en-titre este Belinda Bencic.

Principalele favorite ale ediției din acest an sunt Jessica Pegula (3 WTA), Ons Jabeur (5), Daria Kasatkina (8), Belinda Bencic (9), Veronika Kudermetova (11), Victoria Azarenka (16), Ekaterina Alexandrova (18) și Magda Linette (19).

România va fi reprezentată de Irina Begu (34 WTA) și Gabriela Lee Talabă (202, în calificări).

Sorana Cîrstea, parcurs excelent la Miami Open

Turul I: 7-6(6), 6-2 vs Fernanda Contreras Gomez (179 WTA)

Turul II: 6-2, 6-3 vs Caroline Garcia (4 WTA)

Turul III: 7-5, 6-1 vs Karolina Muchova (55 WTA)

Optimi: 7-6(3), 6-4 vs Marketa Vondrousova (103 WTA).

Sferturi: 6-4, 6-4 vs Aryna Sabalenka (2 WTA)

Semifinale: Petra Kvitova (12 WTA) / vineri, de la ora 22:00, LiveBLOG pe HotNews.ro.

De știut:

  • Câștigătoarea meciului dintre Sorana Cîrstea (74 WTA) și Petra Kvitova (12 WTA) se va duela pentru trofeu cu Elena Rybakina (7 WTA).
  • Prezența în semifinalele turneului de la Miami este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei Cîrstea, după ce în 2013 a ajuns până în finala Rogers Cup (a fost învinsă atunci de Serena Williams).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open. De asemenea, ea a învins pentru prima oară o jucătoare din Top 2 WTA (Aryna Sabalenka).
  • Prin calificarea în semifinalele competiției din Florida, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu, sportiva noastră aflându-se în WTA Live pe locul 41 - salt de 33 de poziții.
  • Sorana Cîrstea este prima jucătoare din afara Top 50 WTA care a câştigat cel puţin 9 meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double (4 la Indian Wells şi 5 la Miami) în acelaşi an.

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.