Carlos Alcaraz își continuă cursa de apărare a titlului cucerit în urmă cu un an la Miami Open (dar și a poziției de lider mondial), ibericul calificându-se în semifinalele competiției de categorie Masters.

Carlos AlcarazFoto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz - Jannik Sinner, în semifinale la Miami Open

Carlos a trecut fără probleme de americanul Taylor Fritz (10 ATP), scor 6-4, 6-2. Meciul a durat o oră și 19 minute.

După partidă, Fritz a explicat cât de dificil este să joci împotriva ibericului.

„E imposibil să ţii pasul cu ritmul impus de Alcaraz. Am jucat împotriva Big 3 (n.r. Djokovic, Nadal, Federer) şi am putut respira mai bine decât împotriva lui Carlitos” - Taylor Fritz.

Alcaraz se va duela pentru un loc în marea finală cu italianul Jannik Sinner (11 ATP). Cei doi s-au mai întâlnit de șase ori (toate meciurile au fost spectaculoase), iar ibericul s-a impus în patru partide.

Pentru a rămâne pe prima poziție în clasamentul ATP, Carlos Alcaraz trebuie să câștige turneul de la Miami.

Daniil Medvedev - Karen Khachanov, în semifinale la Miami Open

A doua semifinală a competiției din Florida îi va aduce față în față pe Daniil Medvedev (5 ATP) și Karen Khachanov (16 ATP).

Daniil l-a învins în două seturi pe surprinzătorul Christopher Eubanks (119 ATP), scor 6-3, 7-5, în timp ce Karen a trecut de argentinianul Francisco Cerundolo (31 ATP), scor 6-3, 6-2.

Cei doi ruși s-au mai confruntat de patru ori în circuitul ATP, iar Medvedev conduce cu 3-1 (ultima victorie a obținut-o chiar anul acesta, la Adelaide, scor 6-3, 6-3).

Rezumatul zilei de la ATP Miami

Mastersul de la Miami are loc în perioada 22 martie - 2 aprilie pe hard, are premii totale în valoare de $8,8 milioane, iar campionul en-titre și principalul favorit este Carlos Alcaraz.