Bianca Andreescu a fost nevoită să abandoneze în optimile turneului „WTA 1000” de la Miami, iar acum canadianca a anunțat cât de gravă este accidentarea suferită în timpul meciului cu Ekaterina Alexandrova.

Bianca Andreescu, o noua accidentare la Miami OpenFoto: Debby Wong / Zuma Press / Profimedia

Bianca Andreescu, o nouă accidentare la gleznă

Sportiva cu origini românești a precizat că și-a rupt două dintre ligamentele de la glezna stângă, iar potrivit specialiștilor va avea nevoie de aproximativ trei săptămâni pentru a reveni pe terenul de tenis, la timp pentru o posibilă participare la Roland Garros (28 mai - 11 iunie).

„Rezultatele au arătat că mi-am rupt două dintre ligamentele de la glezna stângă. E greu să spun exact cât îmi va lua (n.r. să se recupereze), dar hai să spunem că putea fi mult mai rău.

O voi lua zi după zi și sunt optimistă că, dacă voi lucra corect, cu recuperare și pregătire, voi fi din nou pe teren curând. Procesul de recuperare deja a început și voi continua să vă ofer updateuri. Vă iubesc pe toți” - Bianca Andreescu pe Twitter.

De-a lungul carierei, sportiva cu origini românești a acuzat mai multe probleme fizice care au ținut-o departe de terenul de tenis. În 2021, Bianca a fost nevoită să abandoneze chiar în finala competiției de la Miami (vs Ashleigh Barty), tot după o accidentare la gleznă.

Bianca Andreescu le eliminase la Miami Open pe Emma Răducanu (câștigătoarea US Open 2021), Maria Sakkari (favorită 7) și Sofia Kenin (campioana de la Australian Open 2020).