Petra Kvitova şi Ekaterina Alexandrova trebuiau să se întâlnească miercuri seara în sferturile turneului „WTA 1000” de la Miami, dar meciul dintre cele două a fost amânat din cauza ploii.

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, victoria imensă cu a doua jucătoare a lumii și vârsta din buletin

Sorana Cîrstea va avea o zi în plus de odihnă față de adversara din semifinalele WTA Miami

Astfel, partida dintre Kvitova (12 WTA) și Alexandrova (18 WTA) va avea loc joi și nu va începe mai devreme de ora 22:00 (ora României).

Învingătoarea acestui meci va fi adversara Soranei Cîrstea din semifinale, iar sportiva noastră va avea o zi în plus de odihnă față de aceasta (partidele din penultimul act sunt programate vineri).

Cîrstea a jucat de 10 ori cu Kvitova, iar sportiva din Cehia conduce cu 6-4. Sorana nu a mai întâlnit-o pe Alexandrova în circuitul WTA.

„Sunt două jucătoare diferite. Pe Petra o știu foarte bine, suntem de aceeași vârstă, am jucat multe meciuri împreună. Dacă voi juca împotriva ei, va fi cu siguranță un meci frumos. De partea cealaltă, pe Alexandrova nu o cunosc, nu am jucat niciodată împotriva ei, nu ne-am antrenat împreună. Dar, independent cine va veni din acel sfert, eu îmi voi face treaba 100%” - Sorana Cîrstea, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka.

>> Cea mai bună jucătoare din 2023 explică înfrângerea suferită în fața Soranei Cîrstea

De știut:

  • Aceasta este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei Cîrstea, după ce în 2013 a ajuns până în finala Rogers Cup (a fost învinsă atunci de Serena Williams).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open. De asemenea, ea a învins pentru prima oară o jucătoare din Top 2 WTA.
  • Prin calificarea în semifinalele competiției din Florida, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu, sportiva noastră aflându-se în WTA Live pe locul 41 - salt de 33 de poziții.
  • Sorana Cîrstea este prima jucătoare din afara Top 50 WTA care a câştigat cel puţin 9 meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double (4 la Indian Wells şi 5 la Miami) în acelaşi an.

Sorana Cîrstea, parcurs excelent la Miami Open

Turul I: 7-6(6), 6-2 vs Fernanda Contreras Gomez (179 WTA)

Turul II: 6-2, 6-3 vs Caroline Garcia (4 WTA)

Turul III: 7-5, 6-1 vs Karolina Muchova (55 WTA)

Optimi: 7-6(3), 6-4 vs Marketa Vondrousova (103 WTA).

Sferturi:6-4, 6-4 vs Aryna Sabalenka (2 WTA).