Aryna Sabalenka a suferit în fața Soranei Cîrstea doar a treia înfrângere din acest se​zon, iar sportiva din Belarus a încercat să ofere câteva explicații pentru rezultatul surprinzător înregistrat în sferturi la Miami Open, turneu de categorie „WTA 1000”.

Aryna SabalenkaFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Aryna Sabalenka dă vina pe condiții pentru eliminarea de la WTA Miami

Campioana de la Australian Open 2023 a spus că nu a reușit să se adapteze la condițiile de joc din Florida și a spus că va încerca să învețe din acest meci pierdut.

„I-am oferit atât de multe oportunități. Ea le-a luat. Da, Sorana a fost o jucătoare mai bună decât mine azi.

Cu siguranță nu a fost cel mai bun meci al meu. M-am luptat cu condițiile, căldura, umezeala. Am simțit că mingile au sărit prea mult și nu am putut să le controlez așa cum mi-aș fi dorit.

Am încercat să joc la cel mai bun nivel al meu până la ultimul punct. Însă nu am reușit să mă adaptez condițiilor. Data viitoare, va fi mai bine.

Au fost câteva lecții pe care le-am primit în acest start de sezon. Încerc să învăț din ele, să mă resetez și să muncesc. Voi încerca să fac tot ce e posibil pentru a juca din nou la cel mai înalt nivel.

Cheia va fi să mă focusez pe mine, fără a băga în seamă ce se scrie în social media sau ce vorbesc alte persoane. Trebuie să fac lucrurile așa cum știu eu și cred că o să joc la același nivel sau poate chiar mai bine. Trebuie să muncesc din greu, să continui să progresez” - Aryna Sabalenka, potrivit Sportskeeda.

Sorana Cîrstea și victoria fantastică în fața Arynei Sabalenka

„E greu pentru mine să compar aceste rezultate cu altele. Cred că aceste rezultate vin ca o recompensă a muncii depuse. În ultimele luni, am lucrat din greu. Și nu mă refer doar la victoria cu Sabalenka, pentru că până aici am învins și alte sportive foarte valoroase.

Dar să o înving pe Aryna, care e câștigătoare de Grand Slam în acest an și finalistă la Indian Wells săptămâna trecută e fantastic. Jocul ei e foarte agresiv, îmi place enorm cum joacă pentru că sunt un fan al genului acesta de joc. Nu știu unde să pun acest meci în cariera mea, dar e o bucurie enormă și o mulțumire că toată munca depusă se traduce în rezultate.

Știam că e o jucătoare foarte agresivă, știam că nu trebuie să mă las împinsă în spate. Trebuia să fiu eu prima care lovește și care o pune în defensivă pentru că altfel, cred eu, nu ai nicio șansă. Trebuie să fii agresivă împotriva ei, trebuie să îți iei șansele, să ataci mingile scurte și, în general, să fii curajos” - Sorana Cîrstea, la conferința de presă.

De știut:

  • Aceasta este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei Cîrstea, după ce în 2013 a ajuns până în finala Rogers Cup (a fost învinsă atunci de Serena Williams).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open. De asemenea, ea a învins pentru prima oară o jucătoare din Top 2 WTA.
  • Prin calificarea în semifinalele competiției din Florida, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu, sportiva noastră aflându-se în WTA Live pe locul 41 - salt de 33 de poziții.
  • Cîrstea se va duela pentru un loc în marea finală a turneului de la Miami cu învingătoarea partidei dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova (18 WTA) și cehoaica Petra Kvitova (12 WTA).
  • Sorana Cîrstea este prima jucătoare din afara Top 50 WTA care a câştigat cel puţin 9 meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double (4 la Indian Wells şi 5 la Miami) în acelaşi an.

Sorana Cîrstea, parcurs excelent la Miami Open

Turul I: 7-6(6), 6-2 vs Fernanda Contreras Gomez (179 WTA)

Turul II: 6-2, 6-3 vs Caroline Garcia (4 WTA)

Turul III:7-5, 6-1 vs Karolina Muchova (55 WTA)

Optimi:7-6(3), 6-4 vs Marketa Vondrousova (103 WTA).

Sferturi: 6-4, 6-4 vs Aryna Sabalenka (2 WTA).