Sorana Cîrstea va împlini 33 de ani pe 7 aprilie, dar sportiva din Târgoviște joacă cel mai bun tenis al carierei sub îndrumarea lui Thomas Johansson. Calificată în semifinale la Miami Open (WTA 1000), românca a spus că a rămas fără cuvinte după victoria cu Aryna Sabalenka.

Sorana CirsteaFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, salt uriaș în clasamentul WTA după calificarea în semifinalele de la Miami Open

Sorana Cîrstea, surprinsă după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka la WTA Miami

„Cred că am rămas fără cuvinte, am intrat pe teren știind că va fi un meci greu, Aryna lovește puternic, știam că trebuie să rămân cu picioarele pe pământ. E puțin surprinzător și sunt foarte fericită pentru prestația mea de astăzi.

Cred că oamenilor le place să țină minte date, ani, vârstă... Eu nu dau prea mare importanță acestor lucruri, eu încerc să joc cât mai bine, să mă pregătesc din ce în ce mai bine alături de antrenorul meu. Nu sunt definită de numere, cel mai important e să-mi păstrez capul plecat și să muncesc din greu.

A fost o atmosferă incredibilă astăzi și m-am bucurat să fiu aici, m-am bucurat de sprijinul celor care au fost în tribune. Peste tot pe unde jucăm avem români care ne sprijină și asta înseamnă mult pentru noi. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care au venit la meci atât pentru mine, cât și pentru Aryna” - Sorana Cîrstea, citată de Eurosport.

De știut:

  • Aceasta este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei Cîrstea, după ce în 2013 a ajuns până în finala Rogers Cup (a fost învinsă atunci de Serena Williams).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open. De asemenea, ea a învins pentru prima oară o jucătoare din Top 2 WTA.
  • Prin calificarea în semifinalele competiției din Florida, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu, sportiva noastră aflându-se în WTA Live pe locul 41 - salt de 33 de poziții.
  • Cîrstea se va duela pentru un loc în marea finală a turneului de la Miami cu învingătoarea partidei dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova (18 WTA) și cehoaica Petra Kvitova (12 WTA).
  • Sorana Cîrstea este prima jucătoare din afara Top 50 WTA care a câştigat cel puţin 9 meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double (4 la Indian Wells şi 5 la Miami) în acelaşi an.

Sorana Cîrstea, parcurs excelent la Miami Open

Turul I: 7-6(6), 6-2 vs Fernanda Contreras Gomez (179 WTA)

Turul II: 6-2, 6-3 vs Caroline Garcia (4 WTA)

Turul III:7-5, 6-1 vs Karolina Muchova (55 WTA)

Optimi:7-6(3), 6-4 vs Marketa Vondrousova (103 WTA).

Sferturi: 6-4, 6-4 vs Aryna Sabalenka (2 WTA).