A câștigat Indian Wells, iar la Miami este mare favorit să se impună. A recâștigat între timp locul 1 ATP, iar prestațiile au revenit la nivelul dorit. Carlos Alcaraz este văzut drept jucătorul care va face uitată tripleta de aur a tenisului mondial, Federer, Nadal și Djokovic.

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz, jucătorul care va prelua ștafeta de la Federer, Nadal și Djokovic

Simone Vagnozzi este antrenorul lui Jannik Sinner (11 ATP), iar de-a lungul timpului a fost nevoit să-i studieze jocul lui Carlos pentru a putea face un plan tactic pentru elevul său.

Sincer, tehnicianul italian (care face echipă cu Darren Cahill în loja lui Sinner) spune că l-a studiat atent de mai multe ori pe Alcaraz, iar concluzia a fost aceeași: ibericul născut la Murcia nu are puncte slabe.

Carlos este supranumit „jucător fenomen” de către antrenorul italian Simone Vagnozzi.

„Ei bine, vorbim despre un fenomen. La 19 ani, nimeni nu a jucat așa cum o face el în prezent, nici măcar cei mai mari din toate timpurile, precum Djokovic, Rafa sau Federer.

Nimeni nu a fost la fel ca el la 19 ani. Cu siguranță va progresa și mai mult și va fi în top pentru mulți, mulți ani de acum încolo” - Simone Vagnozzi.

„Dacă te uiți la un meci de-al lui Alcaraz când avea 15 ani, vezi că putea să facă și atunci lucrurile pe care le face în prezent: joacă scurte, vine la fileu, face serviciu-voleu. Este un jucător complet”, a conchis Vagnozzi.

De știut:

  • Singurul jucător care a reușit până în acest moment să-l învingă în 2023 pe Carlos Alcaraz este Cameron Norrie, în finala de la Rio de Janeiro, scor 5-7, 6-4, 7-5.
  • În turul patru al Mastersului de la Miami, Carlos Alcaraz va juca marți cu americanul Tommy Paul.

Carlos Alcazar, două titluri în 2023 și o singură înfrângere

În acest an, Carlos Alcaraz are 14 victorii și o singură înfrângere. A câștigat deja două titluri în actualul sezon competițional: Buenos Aires (zgură) și Indian Wells (hard).

2022 a fost cel puțin până acum anul de grație din cariera ibericului: a bifat cinci turnee câștigate, printre acestea numărându-se și US Open (primul Grand Slam din CV).

Are în total 104 victorii și 32 de înfrângeri, iar doar din premiile din tenis a adunat $13.389.807 milioane.

Carlos Alcaraz vs BIG 3

Alcaraz - Nadal 1-2

Alcaraz - Federer 0-0

Alcaraz - Djokovic 1-0