Bianca Andreescu a dat impresia la turneele din SUA că poate reveni la nivelul arătat în 2019 (când a câștigat și US Open), dar sportiva canadiană a fost din nou lovită de ghinion și s-a accidentat grav în timpul partidei cu Ekaterina Alexandrova din sferturile Miami Open (WTA 1000).

Bianca Andreescu, o noua accidentare la Miami OpenFoto: Debby Wong / Zuma Press / Profimedia

Bianca Andreescu a plâns în hohote după ce s-a accidentat la Miami Open

Primul set a fost întrerupt timp de o oră din cauza ploii, iar Alexandrova (favorită 18) s-a impus categoric în tiebreak, scor 7-6(0).

Bianca (31 WTA, 22 ani) a început mai bine setul secund, dar s-a accidentat la glezna stângă în momentul în care conducea cu 2-0, a început să plângă de durere și a fost scoasă de pe teren într-un scaun cu rotile.

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Să o văd pe teren cu dureri atât de mari, a fost dureros. Nu poţi să ajuţi, doar stai şi priveşti, este îngrozitor. Sper să îşi revină rapid şi îi urez recuperare uşoară” - Ekaterina Alexandrova, despre accidentarea Biancăi Andreescu.

De-a lungul carierei, sportiva cu origini românești a acuzat mai multe probleme fizice care au ținut-o departe de terenul de tenis. În 2021, Bianca a fost nevoită să abandoneze chiar în finala competiției de la Miami (vs Ashleigh Barty), tot după o accidentare la gleznă.

Bianca Andreescu le eliminase la Miami Open pe Emma Răducanu (câștigătoarea US Open 2021), Maria Sakkari (favorită 7) și Sofia Kenin (campioana de la Australian Open 2020).

Ekaterina Alexandrova va da în sferturile competiției din Florida peste Petra Kvitova (favorită 15), după ce sportiva din Cehia a trecut de Varvara Gracheva, scor 7-5, 7-6(5).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.