Victimă a numeroase accidentări de-a lungul anilor, Juan Martin Del Potro spunea în februarie 2022 că a jucat probabil „ultimul meci al carierei”, dar argentinianul a venit acum cu o veste bună pentru fanii săi.

Juan Martin Del PotroFoto: Juan Mabromata / AFP / Profimedia

Juan Martin Del Potro vrea să revină pe teren la US Open 2023

Ajuns la 34 de ani, „Uriașul blând” (1.98m) a afirmat că ar putea reveni pe teren la US Open 2023, turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat în 2009.

„Îmi place tenisul. Nu va fi niciodată o problemă să iau racheta şi să văd ce simt. Probleme fizice, genunchi, acestea sunt lucruri la care lucrez în fiecare zi.

Îmi voi acorda o şansă, cel puţin până la US Open. Este un turneu cu adevărat special pentru mine. Mai am timp, voi relua antrenamentele, voi vedea cum reacţionează piciorul şi genunchiul, să văd dacă pot sau nu” - Juan Martin Del Potro pentru C5N, un post de televiziune argentinian.

De-a lungul carierei, Del Potro s-a confruntat cu multe probleme la încheieturi, iar absența din ultimii ani a fost cauzată de patru operaţii la genunchi (a mărturisit că nici nu poate urca scările din cauza durerilor) și altele la mâini.

După Queens 2019, argentinianul a mai jucat un singur meci, la Buenos Aires 2022, pierdut cu 6-1, 6-3 în fața compatriotului Federico Delbonis.

În vârstă de 34 de ani, Del Potro are în palmares 22 de titluri (inclusiv US Open 2009), iar cel mai sus a fost pe locul 3 ATP, pe 13 august 2018.

>> Juan Martin Del Potro, aproape de faliment din cauza investiţiilor proaste făcute de tatăl său