Sorana Cîrstea o va întâlni luni în optimile de la Miami, competiție de categorie WTA 1000, pe Marketa Vondrousova, ocupanta locului 103 în ierarhia mondială.

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova, luni, 27 martie, în jurul orei 21:00

Parcursul foarte bun de la turneul din Florida a ajutat-o deja pe Sorana (locul 74 mondial) să înregistreze un salt important în ierarhia WTA (de 16 locuri), iar meciul cu Vondrousova îi poate aduce, în cazul unui succes, o nouă urcare în clasamentul mondial.

Ziua de tenis pe arena Butch Buchholz va începe la ora 18:00 (ora României) cu meciul dintre Karen Khachanov și Jiri Lehecka (ATP). Va continua cu disputa dintre Qinwen Zheng și Anastastia Potapova (WTA), iar al treilea meci va fi cel dintre Sorana Cîrstea și Marketa Vondrousova (finalistă la Roland Garros 2019).

Partida Cîrstea vs Vondrousova ar putea începe undeva în jurul orei 21:00. Meciul va fi în direct pe canalele Digisport.

De știut:

  • De-a lungul timpului, Cîrstea și Vondrousova s-au întâlnit de două ori, scorul fiind 1-1.
  • La Australian Open 2021, jucătoarea din Cehia s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-4, iar la St. Petersburg în 2022 a avut câștig de cauză Sorana, scor 7-5, 3-6, 6-4.
  • Câștigătoarea partidei dintre Cîrstea și Vondrousova va da în sferturi peste învingătoarea duelului dintre Aryna Sabalenka (a doua favorită) și Barbora Krejcikova (a 16-a favorită).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.