Ucraineanca Marta Kostyuk a reacționat după ce Aryna Sabalenka, sportivă din Belarus aflată pe locul 2 în clasamentul mondial, a spus că a simțit „multă ură” în vestiarele din circuitul WTA.

Marta KostyukFoto: Aaron Gilbert / Icon Sportswire / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 396. Toate evenimentele de miercuri, 22 martie, sunt LiveText pe HotNews.ro.

Marta Kostyuk, războiul din Ucraina și tensiunea din circuitul WTA

Chiar dacă a recunoscut că există tensiuni între jucătoarele din Ucraina și cele din Rusia sau Belarus, Kostyuk (una dintre cele mai vocale jucătoare în ceea ce privește războiul din țara sa) a afirmat că nu a avut un comportament agresiv față de Sabalenka.

„Poate că nu salut unele jucătoare, dar nu am abordat niciodată pe nimeni. Poate că eu radiez ură doar fiind acolo, în vestiar. Nu știu de unde vin oamenii cu asemenea idei. Dar este evident că există tensiune, nu suntem prietene. Suntem în război în acest moment.

Indiferent ce aș spune, voi fi urâtă și mai mult. Primesc o mulțime de mesaje și multe dintre ele sunt groaznice” - Marta Kostyuk pentru Daily Mail.

>> Campioana de la Australian Open și lipsa vinovăției pentru sportivii din Rusia și Belarus

Kostyuk a afirmat că va aștepta decizia organizatorilor de la Wimbledon (în privința participării sportivilor din Rușia și Belarus) și s-a declarat dezamăgită de modul în care conducerea WTA gestionează situația.

„Am vrut o întâlnire cu consiliul de administraţie (n.r. al circuitului WTA) şi nu am obţinut-o. Niciun răspuns, nimic, doar tăcere" - Marta Kostyuk.

>> Șeful WTA, acuzat că susține războiul din Ucraina - Mărturia unei jucătoare de top

În ultima perioadă, Marta a refuzat să dea mâna cu jucătoarele din Rusia pe care le-a întâlnit în competiții, Varvara Gracheva și Anastasia Potapova. Cea din urmă a purtat tricoul echipei Spartak Moscova la Indian Wells, iar după ce a învins-o pe Kostyuk la Miami a comentat gestul ucrainencei.

„Mă așteptam. Evident, e alegerea sa, eu nu pot face nimic. Eu sunt aici să joc tenis, să uit de alte lucruri” - Anastasia Potapova.

>> Anastasia Potapova și gestul controversat de la Indian Wells