Sorana Cîrstea a învins-o de două ori în doar nouă zile pe Caroline Garcia (câștigătoarea Turneului Campioanelor 2022), iar românca a dezvăluit că rezultatele bune din ultima perioadă au venit grație colaborării cu Thomas Johansson.

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorana Cîrstea și problemele pe care doar ea le vede

După calificarea sportivei noastre în turul trei de la Miami Open, antrenorul suedez (campion la Australian Open 2002) i-a făcut o scurtă caracterizare Soranei.

„Am fost mulțumit să văd cum lovește mingea, mai ales la serviciu. Consider că putea să fie mai agresivă la retur pe mingea a doua. Dar când câștigă cu 6-2, 6-3 împotriva ocupantei locului 4 WTA, nu am cum să fiu decât fericit și impresionat de cum a jucat.

În afara terenului este foarte calmă, relaxată, nu are probleme, știe că totul are rezolvare. Pe teren poate deveni foarte emotivă. Își crează probleme pe care doar ea le vede. E ca și când doi oameni se uită împreună un film și văd două filme diferite” - Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, pentru DigiSport.

Sorana Cîrstea, ajutată de serviciu în fața Carolinei Garcia

Chiar dacă s-a impus categoric (6-2, 6-3), Sorana a afirmat că meciul cu Garcia a fost unul foarte dificil.

„Mă bucură foarte mult victoria. O victorie împotriva unei jucătoare de Top 5 este mereu un succes. Cred că scorul nu reflectă neapărat realitatea. A fost un meci mai greu decât a arătat-o tabela.

Am servit foarte bine astăzi. Cred că arma principală a fost serviciul. M-a scos din multe situații dificile” - Sorana Cîrstea.

De știut:

  • În turul al treilea de la WTA Miami, Sorana Cîrstea (74 WTA) o va întâlni pe Karolina Muchova (55 WTA).
  • Prin calificarea în turul al treilea, Sorana Cîrstea și-a asigurat 55.770 de dolari şi 65 de puncte WTA în ierarhia de simplu.
  • România a mai avut două repezentante pe tabloul feminin de simplu, însă Ana Bogdan și Irina Begu au fost deja eliminate.

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.