Suspendată provizoriu din tenis începând din octombrie 2022 pentru dopaj, Simona Halep nu ia în calcul o retragere din sportul profesionist. Cel puțin asta spune Cosmin Hodor, fost manager al liderei WTA.

Simona HalepFoto: Phamai Techaphan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

De aproape șapte luni Simona nu are drept de participare în circuitul WTA după ce a picat un test antidoping făcut pe durata US Open 2022.

În așteptarea procesului și al verdictului, Halep a afișat zilele trecute o fotografie în care arată că se antrenează pentru sezonul de zgură - cele mai importante competiții vor avea loc la Charleston (3 - 9 aprilie), Stuttgart (17 - 23 aprilie), Madrid (25 aprilie - 7 mai), Roma (9 - 20 mai) și Roland Garros (28 mai - 11 iuni).

Cosmin Hodor, fost manager al sportivei și un apropiat al Simonei, precizează într-o intervenție la Digi FM motivul pentru care Halep nu ia în considerare o retragere din sportul de performanță: vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara anului 2024.

„Sunt convins că în cartea ei de telefon undeva e notată acolo Olimpiada și va trebui bifată cu verde. Cred că este o motivație suplimentară și contează foarte mult ce se va întâmpla. Ea merită să joace în continuare și să reprezinte România la Olimpiadă.

Pentru că nu e corect ce i se întâmplă. Cineva la un moment dat poate că va răspunde și ar trebui să-și asume responsabilitatea. Ea nu merită ce i se întâmplă acum și nu poate nimeni să-i ia toate meciurile, tot ce a făcut ea și întreaga carieră pentru ce se întâmplă acum. Nimeni!

Ea a avut o perioadă de doi ani în care o trezeai noaptea, bătea pe oricine și se ducea și se culca la loc.

Poate că a pierdut atunci accidental niște meciuri care aveau o presiune sau o miză suplimentară. Sau se întâmpla ceva în ziua respectivă.

Dar să nu uităm semifinala de la Roland Garros, în care a bătut-o pe Muguruza, când Muguruza era în top 5.

Să nu uităm finala de la Roland Garros, pe care a întors-o atunci, în 2018, nu mai zic de semifinala din 2019 de la Wimbledon, cu Svitolina” - Cosmin Hodor, la Digi FM.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.