​​Organizatorii turneului Miami Open au anunțat programul pentru ziua de 22 martie, una în care Sorana Cîrstea și Ana Bogdan vor debuta la competiția de categorie „WTA 1000”.

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan joacă miercuri la Miami Open

Meciul dintre Sorana Cîrstea (74 WTA) și Fernanda Contreras Gomez (179 WTA, wildcard) va fi al doilea al zilei de pe arena „Butch Buchholz” (după Erika Andreeva - Ashlyn Krueger) și va începe undeva în jurul orei 18:30 (ora României).

Câștigătoarea va da în runda următoare peste Caroline Garcia (4 WTA, favorită 5). Sorana a învins-o pe franțuzoaică la Indian Wells.

Ana Bogdan (60 WTA) va juca împotriva americancei Robin Montgomery (193 WTA, wildcard) în a doua partidă de pe Terenul 3 (după Aliaksandra Sasnovich - Dalma Galfi). Duelul va începe tot de la ora 18:30.

Învingătoarea se va duela în turul al doilea cu Madison Keys (cap de serie nr. 19).

Canadianca Bianca Andreescu (31 WTA) și britanica Emma Răducanu (72 WTA), jucătoare cu origini românești, se vor întâlni în primul meci de pe „Stadium”, de la ora 18:00.

Cea care se va impune va avea o misiune dificilă în turul următor: va juca împotriva Mariei Sakkari (favorită 7).

De știut:

  • Sorana și Ana au obținut rezultate notabile la ultimele turnee la care au participat: Cîrstea a ajuns în sferturi la Indian Wells, iar Bogdan s-a oprit în optimi la Dubai (venind din calificări).
  • România mai este reprezentată la competiția din Florida și de Irina Begu, care a obținut deja calificarea în turul al doilea.

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.