​Elena Rybakina a câștigat turneul de la Indian Wells după ce a trecut de primele două jucătoare ale lumii (Iga Swiatek și Aryna Sabalenka). Campioana en-titre de la Wimbledon se anunță una dintre jucătoarele greu de învins în sezonul 2023 din WTA.

Elena RybakinaFoto: Mark J. Terrill / AP / Profimedia

>> Obiectivul Elenei Rybakina după ce le-a învins pe cele mai bune jucătoare ale lumii la Indian Wells

Swiatek, Sabalenka și Rybakina - Jucătoarele de învins în 2023

După ce a câștigat trofeul de la Indian Wells 2023, Elena a vorbit despre noile rivalități din tenisul feminin mondial. La vârf se anunță un duel interesant pentru supremație între Iga Swiatek, Aryna Sabalenka și Elena Rybakina.

„Cu siguranță că noi trei avem un început de sezon foarte bun și întrebarea este cine poate menține acest nivel. Aceasta este situația de moment, dar sezonul este lung, așa că vom vedea cum se va încheia totul” - Elena Rybakina pentru wtatennis.com.

Rybakina, jucătoarea momentului - Secretul rezultatelor foarte bune: Echipa puternică pe care o are

A câștigat Wimbledon 2022, iar la Australian Open 2023 a fost învinsă în finală de Aryna Sabalenka. A continuat rezultatele foarte bune, iar săptămâna trecută a câștigat Indian Wells (și-a luat revanșa împotriva Arynei).

Elena Rybakina este jucătoarea momentului în WTA, iar sportiva care reprezintă Kazahstanul spune care este secretul rezultatelor foarte bune din ultimele luni.

„Cred că şi în trecut am avut rezultate foarte bune, dar apoi am fost oprită de lucruri pe care nu le putem controla, fie pandemia, fie programul. S-au petrecut o mulțime de lucruri.

Acum mă simt pregătită pentru orice. Am construit împreună cu antrenorul meu şi cu toţi din jurul meu o echipă puternică: kinetoterapeut, antrenor de fitness, partenerul de antrenament. Toţi au un rol foarte important în ceea ce sunt şi ceea ce arăt pe teren azi.

Acum, în afara terenului nu trebuie să-mi mai fac griji pentru nimic, iar acest lucru a contribuit la succesul meu. Din punct de vedere mental, trebuie doar să mă pregătesc pentru meciuri.

După victoria de la Wimbledon (n.r. din 2022), știam la ce să mă aștept de la meciurile mari, deci pot spune că şi experienţa a contribuit la succesul meu.

Am făcut un pre-sezon bun și încercăm acum să menținem acest nivel. Nu este ușor pentru că, dacă joci o mulțime de turnee, nu poți face prea multă pregătire fizică dedicată, te bazezi pe ce ai acumulat şi pe ce câştigi din partidele propriu-zise", a conchis Elena Rybakina pentru wtatennis.com, conform Eurosport.

Acceptată direct în turul doi la Miami Open, Elena Rybakina (favorită 10) va juca împotriva câștigătoarei partidei dintre Anna Kalinskaya și Victoria Jimenez Kasintseva.

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8,800,000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.

>> WTA Miami: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan și-au aflat adversarele - Duel „românesc” în primul tur

De știut despre Elena Rybakina

  • Are 16 victorii și 4 înfrângeri în acest sezon. A jucat finala la Australian Open, a ajuns până în sferturi la Abu Dhabi, în turul trei la Dubai și a triumfat la Indian Wells.
  • Aflată în prezent pe locul 7 în ierarhia mondială, Rybakina are 23 de ani și 1,84 metri. A câștigat 258 de partide în carieră și a fost învinsă de 121 de ori.
  • A adunat doar din premiile din tenis $8,877,417, iar de-a lungul timpului a câștigat patru titluri WTA: Indian Wells 2023, Wimbledon 2022, Hobart 2020 și București 2019.