​​Organizatorii de la Miami Open au anunțat programul zilei de marți, 21 martie, una în care Irina Begu va debuta la competiția de categorie „WTA 1000”.

Irina BeguFoto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irina Begu - Alexandra Eala, în primul tur de la WTA Miami

Astfel, meciul dintre Irina Begu (34 WTA) și Alexandra Eala (219 WTA) va fi primul al zilei de pe arena „Butch Buchholz” și va începe de la ora 17:00 (ora României).

În absența Simonei Halep (suspendată provizoriu pentru dopaj), Irina este cea mai bine clasată jucătoare din România care evoluează în circuitul WTA.

Beneficiară a unui wildcard, Alexandra Eala se antrenează la Academia Rafael Nadal și este deja o vedetă în țara ei. Filipineza în vârstă de 17 ani a debutat chiar în calificările turneului de la Miami (2021) și a triumfat anul trecut la turneul junioarelor de la US Open.

De știut:

  • Câștigătoarea meciului dintre Begu și Eala va da în turul al doilea peste chinezoaica Qinwen Zheng (favorită 23).
  • România mai este reprezentată pe tabloul principal al competiției din Florida de Sorana Cîrstea (vs Fernanda Contreras Gomez, 179 WTA) și Ana Bogdan (vs Robin Montgomery, 193 WTA).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.