Elena Rybakina este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA, iar la Indian Wells le-a învins pe Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, sportive aflate pe primele două poziții în clasamentul mondial.

Elena RybakinaFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Elena Rybakina vrea să devină lideră mondială

Campioană la Wimbledon și finalistă la Australian Open, Rybakina a afirmat că următorul ei obiectiv este să urce pe prima poziție în ierarhia WTA.

„Cred că obiectivul principal este, bineînțeles, să devin numărul 1. Mai este încă un drum lung de parcurs. Este un fel de obiectiv suprem, aș spune eu. Acum sunt pe 7, dar știți cât de repede se schimbă locul din clasament.

Prin urmare, trebuie să ne concentrăm în mod constant pe fiecare turneu care urmează. Încerc să nu mă gândesc la clasament, mai ales acum, când obiectivul este încă departe” - Elena Rybakina, după triumful de la Indian Wells.

>> VIDEO Aryna Sabalenka și promisiunea făcută după ce a fost învinsă de Elena Rybakina în finala Indian Wells

Jucătoarea care reprezintă Kazahstan a vorbit și despre posibilitatea de a realiza „Sunshine Double” (câștigarea Indian Wells și Miami Open).

„Voi încerca să mă concentrez doar asupra fiecărui meci, pentru că este foarte dificil. Știu că Iga a făcut acest lucru și îmi exprim un mare respect față de ea. Și acolo sunt condiții complet diferite” - Elena Rybakina.

Acceptată direct în turul doi la Miami Open, Elena Rybakina (favorită 10) va juca împotriva câștigătoarei partidei dintre Anna Kalinskaya și Victoria Jimenez Kasintseva.

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.

>> WTA Miami: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan și-au aflat adversarele - Duel „românesc” în primul tur