Elena Rybakina și-a luat revanșa după finala pierdută la Australian Open și a învins-o pe Aryna Sabalenka în ultimul act al turneului „WTA 1000” de la Indian Wells. În timpul ceremoniei de premiere, sportiva din Belarus a încercat să rămână pozitivă și a oferit un moment amuzant.

Elena Rybakina vs Aryna SabalenkaFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aryna Sabalenka spune că nu va mai pierde în fața Elenei Rybakina

În timp ce Rybakina o lăuda pe Sabalenka și vorbea despre rivalitatea lor, Aryna s-a apropiat de microfon și i-a făcut să râdă pe cei prezenți.

„A fost prima mea victorie într-o finală contra ta. Sper că vom mai avea multe finale împreună”, i-a spus Rybakina adversarei, moment în care a fost întreruptă.

„O să fac în așa fel încât asta să fie ultima ta victorie contra mea”, a intervenit Sabalenka.

Jucătoarea care reprezintă Kazahstan s-a impus după două ore și cinci minute de joc, scor 7-6(11), 6-4.

>> Campioana de la Australian Open și lipsa vinovăției pentru sportivii din Rusia și Belarus

Aryna Sabalenka s-a întors la vechile obiceiuri

Sabalenka a condus cu 4-2 în prima manșă și a ratat 2 mingi de set în tiebreak, ambele pe serviciu. Sportiva din Belarus a spus că cele 10 duble greșeli i-au amintit de problemele cu care s-a confruntat sezonul precedent.

„Am avut o mulțime de oportunități în primul set și nu le-am folosit, dar este perfect în regulă. Simt că este un mic memento că încă trebuie să lucrez la atât de multe lucruri.

Nu toate meciurile vor merge așa cum vreau și nu voi servi perfect. Este în regulă când nu joc cel mai bine. Trebuie să continui să lupt și să-mi folosesc restul armelor.

Astăzi am fost super dezamăgită de serviciul meu, m-am întors la vechile obiceiuri. Am reacționat puțin exagerat și nu am fost cu gândul unde trebuie în primele două gameuri din setul al doilea.

Meciul îmi va rămâne în cap până mâine, pentru că au fost atât de multe puncte în care puteam juca mai bine și în care mă puteam descurca mai bine, în special când am servit pentru set.

Nu exista nicio presiune asupra mea. Nu știu de ce am încercat să servesc mai puternic. Trebuia doar să servesc spre corpul ei și să joc punctul. Am lovit prea tare. Aceasta este doar o altă lecție și este în regulă. Nu am nimic împotriva acestui lucru. Voi învăța. Mă voi întoarce mai bună” - Aryna Sabalenka, citată de WTA Tennis.

Sabalenka și Rybakina sunt acceptate direct în turul doi la Miami Open. Aryna (favorită 2) va da peste învingătoarea meciului dintre Sloane Stephens și Shelby Rogers, în timp ce Elena (10) va juca împotriva câștigătoarei partidei dintre Anna Kalinskaya și Victoria Jimenez Kasintseva.

>> WTA Miami: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan și-au aflat adversarele - Duel „românesc” în primul tur