​Organizatorii de la Miami Open au efectuat tragerea la sorți a tabloului de concurs, iar Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan și-au aflat adversarele din primul tur al competiției de categorie „WTA 1000”.

Sorana CirsteaFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Astfel, Cîrstea (74 WTA) o va întâlni în runda inaugurală pe Fernanda Contreras Gomez (179 WTA, beneficiară a unui wildcard). Dacă va trece de mexicancă, Sorana va da în turul al doilea peste Caroline Garcia (4 WTA, favorită 5), sportivă acceptată direct în această fază a competiției. Românca a învins-o pe franțuzoaică la Indian Wells.

Irina Begu (34 WTA) va juca în primul tur cu Alexandra Eala (17 ani, campioană la simplu junioare la US Open 2022, 219 WTA). Dacă o va învinge pe talentata jucătoare din Filipine, Irina o va întâlni apoi pe chinezoaica Qinwen Zheng (favorită 23).

Pe tabloul principal al competiției din Florida se află și Ana Bogdan (60 WTA), care va debuta împotriva americancei Robin Montgomery (193 WTA, wildcard). În cazul unei victorii, sportiva noastră va da apoi peste Madison Keys (cap de serie nr. 19).

Una dintre cele mai interesante întâlniri din primul tur va fi cea dintre Bianca Andreescu (31 WTA) și Emma Răducanu (72 WTA), sportive cu origini românești care au câștigat US Open (canadianca în 2019, britanica în 2021). Învingătoarea va juca în runda următoare cu Maria Sakkari (favorită 7).

Miami Open are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek.