Aryna Sabalenka s-a calificat în finala de la Indian Wells 2023, acolo unde va da peste Elena Rybakina (născută la Moscova, dar care reprezintă de ani buni Kazahstanul). Campioana en-titre de la Australian Open vorbește despre războiul din Ucraina și spune că jucătorii și jucătoarele din Rusia și Belarus nu au nicio vină pentru ceea ce se întâmplă acum în lume.

Aryna SabalenkaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 388. Toate evenimentele de sâmbătă sunt LiveText pe HotNews.ro.

Aryna Sabalenka spune că jucătorii din Rusia și Belarus sunt nevinovați

Lesia Tsurenko (sportivă din Ucraina) a refuzat să joace în turul al treilea de la Indian Wells contra Arynei. A pus totul pe seama unui atac de panică după o discuție cu șeful WTA despre războiul din Ucraina.

Sabalenka a vorbit la conferința de presă despre acest incident și despre războiul din Ucraina, iar a doua jucătoare a lumii a spus, printre altele, că sportivii din Rusia și Belarus nu au nicio vină pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

„Nimeni nu poate controla emoţiile altora (n.r. vorbește despre retragerea Lesiei Tsurenko). Da, desigur, există multă tensiune între noi. Încă sunt convinsă că nu am făcut nimic rău ucrainenilor.

Nici eu, nici sportivii ruşi, nici sportivii din Belarus, niciunul dintre noi nu a făcut ceva rău. Unii dintre noi chiar încearcă să ajute, dar nu o spune public”, spune Aryna Sabalenka, citată de News.ro.

„Am trecut prin atâtea momente dificile şi, din păcate, nu prea pot să spun asta pentru că, nu-i aşa, cine o să o creadă pe fata din Belarus? Cred că forfaitul lui Tsurenko a fost mai mult decât un atac de panică sau o situaţie politică.

Am avut o perioadă foarte grea anul trecut cu antrenorul ei (n.r. Nikita Vlasov, care a acuzat-o pe Sabalenka de susţinere a regimului lui Alexander Lukaşenko), în raport cu felul în care s-a comportat cu mine. Aşa că cred că tipul acela a pus multă presiune pe ea şi asta explică ce s-a întâmplat" - Aryna Sabalenka.

Sabalenka spune că WTA nu poate face nimic în legătură cu războiul din Ucraina

„Face tot posibilul. Ce pot face ei? Nimeni nu are control asupra acestei situaţii. Cu toţii încercăm să ne menţinem cât mai calmi în vestiar şi să arătăm clar că nu e vina noastră, că toţi îi înţelegem pe ucraineni şi că ne pare rău pentru ei”, a conchis Sabalenka.

Ultimul act de la Indian Wells este de fapt o reeditare a finalei de anul acesta de la Australian Open, în finală urmând să se întâlnească Elena Rybakina și Aryna Sabalenka (sportiva din Belarus a avut câștig de cauză la Melbourne, scor 4-6, 6-3, 6-4)

Șeful WTA, acuzat că susține războiul din Ucraina - Mărturia unei jucătoare de top