Gabriela Ruse (147 WTA) își anunță retragerea din echipa de Billie Jean King Cup (fostă FedCup), sportiva anunțând că renunță să mai reprezinte România din cauza tensiunilor pe care le are cu coechipierele sale.

Gabriela RuseFoto: Noushad Thekkayil/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE 16:30

Într-un mesaj postat pe Instagram, Gabriela Ruse neagă că s-ar retrage din naționala de Billie Jean King Cup a României, ea precizând că va absenta doar de la meciul cu Slovenia (fără să precizeze motivul din spatele deciziei).

Mai jos puteți vedea știrea inițială

Gabriela Ruse se retrage din echipa de Billie Jean King Cup (fostă FedCup) a României

Într-o discuție cu Prosport, Ruse (25 de ani) vorbește despre retragerea surprinzătoare din echipa României, principalul motiv fiind neînțelegerile cu Ana Bogdan, Irina Bara, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu.

„Eu mă retrag pentru că nu consider că locul meu este acolo, printre colegele mele de la Cupa Federației.

Deja este o tensiune între mine și colegele mele. Nu doresc, eu nu am fost niciodată pentru ceartă, nu am agreat niciodată scandalul. Eu le respect pe colegele mele și le doresc succes”, spune Gabriela Ruse pentru sursa citată.

„Nu vreau să fiu răutăcioasă dar sunt consecințele anumitor lucruri și decizii care s-au luat și care puteau fi într-un alt fel gândite. Asta nu înseamnă, habar nu am, că au fost intenționate. Efectiv așa au luat ele hotărâri.

Respectul față de mine, asta e ce am învățat în ultimii ani, este cel mai important pentru că la sfârșitul zilei când îmi pun capul pe pernă trebuie să mă știu eu împăcată cu ceea ce fac și cum sunt tratată”, completează Gabriela Ruse.

De altfel, Gabriela nu a fost selecționată de Horia Tecău pentru meciul României cu Slovenia, duel în urma căruia tricolorele ar putea obține calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup.

Reamintim că Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au anunțat retragerea din echipa României, iar Simona Halep nu poate fi selecționată: este suspendată provizoriu pentru dopaj.

Echipa României la meciul cu Slovenia din 14 și 15 aprilie

  • Ana Bogdan (locul 57 în clasamentul WTA la simplu şi 269 la dublu)
  • Irina Maria Bara (locul 193 la simplu şi 113 la dublu)
  • Jaqueline Cristian (locul 202 la simplu şi 531 la dublu)
  • Anca Alexia Todoni (locul 727 la simplu şi 1169 la dublu)
  • Monica Niculescu (locul 40 la dublu).