Emma Răducanu nu va face parte în 2023 din echipa Marii Britanii care va evolua în Billie Jean King Cup (fostă FedCup), după cum a anunțat Anne Keothavong, antrenoarea echipei.

Emma RaducanuFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu a spus pas prezenței în echipa de Billie Jean King Cup a Marii Britanii

Keothavong s-a rezumat să precizeze că Răducanu „este indisponibilă” pentru această competiție rezervată echipelor din tenisul feminin mondial.

În calificările pentru Billie Jean King Cup, Marea Britanie va da peste puternica echipă a Franței (pe 14-15 aprilie).

Campioană de Grand Slam la US Open în 2021, Emma Răducanu a părăsit ediția din acest an a turneului de la Indian Wells în optimi, ea fiind învinsă de Iga Swiatek.

În prezent, Emma ocupă locul 77 în clasamentul WTA. În vârstă de 20 de ani, Răducanu se retrăsese în luna octombrie a anului trecut din echipa de Billie Jean King Cup a Marii Britianii din cauza unei accidentări la încheietura mâinii.

Reamintim că Marea Britanie a ajuns până în semifinalele competiției la ediția din 2022, fază unde a pierdut la Glasgow cu Australia.

„Sunt bucuroasă să nominalizez aceeaşi echipă ca cea pe care am avut-o cu patru luni în urmă, la Glasgow, unde ne-am descurcat atât de bine", a precizat antrenoarea Anne Keothavong.

Faza finală a Billie Jean King Cup va avea loc în luna noiembrie a acestui an.