Elena Rybakina a oferit surpriza turneului de la Indian Wells (de categorie WTA 1000), a zecea favorită trecând categoric, scor 6-2, 6-2, de Iga Swiatek, lidera mondială.

Iga SwiatekFoto: Kamran Jebreili / AP / Profimedia

Iga Swiatek, învinsă clar în semifinalele Indian Wells de Elena Rybakina

Rybakina a reușit în total cinci breakuri și și-a pierdut o singură dată serviciul de-a lungul semifinalei de la Indian Wells, victoria conturându-se după o oră și 16 minute.

Elena este de altfel cea care a eliminat-o pe Swiatek și de la Australian Open, primul Grand Slam al sezonului, în turul al patrulea (a fost atunci 6-4, 6-4 pentru sportiva care reprezintă Kazahstanul.

Reamintim că în sferturile de la Indian Wells lidera WTA a trecut de Sorana Cîrstea.

Până în acest moment al sezonului, Swiatek are 12 victorii și 3 înfrângeri, iar două dintre cele trei meciuri pierdute au venit împotriva Elenei Rybakina (campioana en-titre de la Wimbledon).

În marea finală de la Indian Wells, Rybakina va da peste Aryna Sabalenka (a doua favorită a trecut, scor 6-2, 6-3, de Maria Sakkari, cap de serie numărul șapte). Partida a durat o oră și 25 de minute.

Ultimul act de la Indian Wells este de fapt o reeditare a finalei de anul acesta de la Australian Open, în finală urmând să se întâlnească Elena Rybakina și Aryna Sabalenka (sportiva din Belarus a avut câștig de cauză la Melbourne, scor 4-6, 6-3, 6-4)

Rezumatul semifinalei dintre Iga Swiatek și Elena Rybakina

Rezumatul partidei dintre Aryna Sabalenka și Maria Sakkari