Decizia tribunalului Sport Resolutions în cazul de dopaj al Simonei Halep întârzie să apară, dar fosta lideră mondială speră că va scăpa de suspendare și se pregătește pentru a reveni pe terenul de tenis.

Simona HalepFoto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

Simona Halep se antrenează pentru sezonul de zgură

În așteptarea verdictului, Simona încearcă să rămână în formă și a postat pe Instagram o fotografie din timpul unui antrenament pe zgură.

Sezonul de zgură va începe luna viitoare, iar Halep speră să primească un răspuns favorabil și să revină pe suprafața ei favorită.

Cele mai importante competiții vor avea loc la Charleston (3 - 9 aprilie), Stuttgart (17 - 23 aprilie), Madrid (25 aprilie - 7 mai), Roma (9 - 20 mai) și Roland Garros (28 mai - 11 iunie).

Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.