​Carlos Alcaraz l-a învins pe Felix Auger-Aliassime în unul dintre cele mai interesante dueluri ale tinerei generații din circuitul ATP și s-a calificat în semifinale la Indian Wells, turneu de categorie „Masters 1000”.

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz l-a învins pe Felix Auger-Aliassime la Indian Wells 2023

Meciul dintre Carlos (19 ani) și Felix (22 ani) a durat două ore, iar ibericul s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-4.

Alcaraz va da în semifinale peste Jannik Sinner (13 ATP, favorit 13), iar întâlnirile dintre cei doi au fost mereu spectaculoase.

De știut:

  • Carlos conduce cu 3-2 în meciurile directe cu italianul, ultima victorie fiind obținută la US Open 2022: 6-4, (7)6-7, (0)6-7, 7-5, 6-3.
  • Dacă va triumfa la Indian Wells, Carlos Alcaraz va urca din nou pe primul loc al clasamentului mondial (Novak Djokovic nu a putut intra în SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19).
  • Alcaraz nu a evoluat la Australian Open 2023, spaniolul având unele probleme medicale. În acest sezon, spaniolul are 11 victorii și o înfrângere, el cucerind în acest an turneul pe zgură de la Buenos Aires.

>> Antrenorul lui Carlos Alcaraz explică de ce ibericul se accidentează atât de des

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Felix Auger-Aliassime

Indian Wells, semifinale

Carlos Alcaraz (1) - Jannik Sinner (11)

Daniil Medvedev (5) - Frances Tiafoe (14).

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.