Statul leton a revenit asupra deciziei de a le „tăia” finanțarea sportivilor care concurează în aceleași competiții cu reprezentanți ai Rusiei și ai Belarusului.

Jelena OstapenkoFoto: Ahn Young-joon / AP / Profimedia

Decizia autorităților de la Riga a stârnit revoltă în Letonia, atât din partea publicului, cât și a sportivilor, care i-au criticat imediat pe cei care au decis să-i penalizeze pe atleți pentru ceva ce nu pot controla.

Cel mai cunoscut, la nivel internațional, nume implicat în caz a fost al jucătoarei de tenis Jelena Ostapenko, campioană la Roland Garros în 2017, acum locul 25 mondial.

„După ce a evaluat circumstanțele din jurul retragerii finanțării atleților Jelena Ostapenko, Tom Skujins și Kritas Neiland și a ascultat opiniile Federației Letone de Ciclism și Federației Letone de Tenis, Ministerul Educației și Cercetării, în cooperare cu Comitetul Olimpic Leton, a pregătit amendamentele deciziei de a retragere suportul financiar pentru atleții olimpici.

Având în vedere amendamentele, atleții vor continua să primească întreaga finanțare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării din Letonia.

Citește integral pe DigiSport.ro