​Anastasia Potapova a apărut îmbrăcată cu un tricou al echipei de fotbal Spartak Moscova și a stârnit multe controverse la Indian Wells. La câteva zile după gestul rusoaicei, WTA a reacționat în mod oficial.

Anastasia PotapovaFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Ziua 386 de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Anastasia Potapova, avertizată de WTA

Întrebată după meciul cu Jessica Pegula despre tricou, Potapova a afirmat că susține Spartak de când avea 13 ani și nu consideră că gestul ei ar putea fi catalogat drept provocator. Anastasia a fost rugată să menționeze un jucător al echipei, dar nu a putut.

După ce a analizat cazul, ​WTA a emis un avertisment oficial către Anastasia Potapova.

„În ceea ce privește tricoul echipei ruse de fotbal îmbrăcat de Potapova, WTA a avertizat oficial jucătoarea. Acest lucru nu a fost acceptabil și nici o acțiune adecvată. Ne așteptăm să nu mai vedem un astfel de moment în viitor”, se arată în comunicatul WTA.

Anastasia Potapova, criticată de Iga Swiatek

Apariția rusoaicei a fost considerată o manifestare publică de susținere a țării sale în timpul invaziei acesteia în Ucraina, iar jucătoarea de 21 de ani a fost criticată de Iga Swiatek, lidera ierarhiei mondiale.

„Să fiu sinceră, am fost surprinsă, pentru că am crezut că ea și-a dat seama că nu ar trebui, chiar dacă este o fană a echipei, să-și arate părerile în astfel de momente. Nu știam ce va face WTA și care vor fi consecințele unui astfel de comportament.

Am vorbit cu reprezentanții WTA și am aflat că probabil vor fi mai puține astfel de situații, pentru că le vor explica celorlalte jucătoare că nu poți promova nicio echipă din Rusia în aceste zile, ceea ce m-a liniștit puțin. Pe de altă parte, cred că un astfel de mesaj ar fi trebuit să fie transmis mult mai devreme.

A fost mult haos în vestiar la începutul războiului. Nu am știut cum să abordăm totul. Acest lucru cauzează în astfel de situații” - Iga Swiatek, potrivit Newsunrolled.

Lesia Tsurenko trebuia să o întâlnească pe bielorusa Aryna Sabalenka în turul trei de la Indian Wells, dar ucraineanca a afirmat că s-a retras din cauza unui atac de panică. Sportiva în vârstă de 33 de ani a spus că a fost „absolut șocată” de răspunsurile lui Steve Simon, șeful WTA, în discuția lor despre modul în care tenisul reacționează la invazia Rusiei în Ucraina.