​Rafael Nadal s-a accidentat în turul secund de la Australian Open și nu a mai jucat în circuitul ATP, dar marele campion iberic și-a confirmat acum prezența la unul dintre turneele sale favorite.

Rafael NadalFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal revine pe teren la Monte Carlo Masters

Astfel, Nadal va reveni pe teren la Mastersul de la Monte Carlo (9-16 aprilie), competiție pe care ibericul a câștigat-o de 11 ori (un record).

Rafa și-a revenit după o leziune la flexorul şoldului și a intensificat antrenamentele în ultima săptămână pentru a reveni în circuit pe suprafața sa favorită, zgura.

„Rafa a fost primul jucător care s-a înscris. Vrea să joace la Monaco şi îşi acordă toate şansele pentru a fi capabil să participe la acest turneu pe care îl iubeşte atât de mult şi pe care l-a câştigat de 11 ori la simplu, inclusiv cu un record de opt titluri consecutive între 2005 şi 2012” - David Massey, directorul turneului de la Monte Carlo.

În vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal a folosit anterior turneul de la Monte Carlo ca pe o competiţie cheie în pregătirea sa pentru Roland Garros, turneu de Grand Slam pe care l-a câştigat de 14 ori (ibericul are 22 de trofee majore în palmares).

>> Rafael Nadal, aproape de finalul unui record istoric