Daniil Medvedev a obținut a 18-a victorie consecutivă în circuitul ATP și este cu un pas mai aproape de câștigarea celui de-al patrulea turneu consecutiv: s-a calificat în semifinalele de la Indian Wells.

Daniil MedvedevFoto: Mark J. Terrill / AP / Profimedia

Daniil Medvedev, încă o problemă la Indian Wells: S-a tăiat la deget

Chiar dacă a avut probleme la gleznă și s-a tăiat la deget în timpul meciului cu Alejandro Davidovich Fokina (28 ATP/cap de serie nr. 23), Medvedev s-a impus în două seturi, scor 6-3, 7-5.

„Meciul a fost de o nebunie absolută. Aş putea vorbi 15 minute despre el, dar vă spun doar că sunt extrem de fericit că am mers mai departe. Am avut un adversar extrem de dificil şi condiţiile au fost teribile, cu un vânt foarte puternic

Sunt fericit că glezna nu m-a durut prea mult, pentru că la încălzire am simţit dureri mari. Nu m-am putut mişca aşa cum trebuie înainte de meci, dar, odată încălzit, m-am simţit din ce în ce mai bine

M-am tăiat rău (la deget). Aproape că era complet deschis. Nu m-am tăiat niciodată așa, nici măcar cu un cuțit, pentru că nu prea gătesc. L-au curățat acum, au pus un mic bandaj. Ar trebui să fie bine. Întrebarea va fi dacă îl bandajez peste două zile pentru meci sau nu.

Dar asta nu este o mare problemă pentru că am reușit să joc bine cu el astăzi. Mulți jucători își bandajează degetele și reușesc să joace bine, așa că voi putea să o fac și eu” - Daniil Medvedev.

Aceasta nu este prima problema a rusului la Indian Wells 2023: fostul lider ATP s-a arătat foarte deranjat de suprafața de joc din acest an și i-a criticat în mai multe rânduri pe organizatorii americani.

Daniil Medvedev, duel cu Frances Tiafoe în semifinale la Indian Wells 2023

Daniil (campion deja în acest an la Rotterdam, Doha şi Dubai) va da în semifinalele Mastersului californian peste americanul Frances Tiafoe (favorit 14).

„Este foarte greu să ai astfel de serii câștigătoare în tenis. Întotdeauna ai un adversar de partea cealaltă a fileului care vrea să te învingă. Toată lumea vrea să fie în semifinalele unui Masters, în finală, să câștige turneul. Așa că este greu, pentru că oricine te poate învinge în orice moment.

Când reușești să câștigi atâtea meciuri la rând, este un sentiment plăcut. Trei titluri. Dar în acest moment, mintea mea este cu siguranță 100% aici, la Indian Wells. Vreau să încerc să câștig aceste ultime două meciuri.

Cu cât mergi mai departe, cu atât este mai greu, cu atât mai încrezători sunt adversarii tăi, pentru că dacă joci semifinalele sau finala, înseamnă că te simți bine, fie cu terenurile, fie cu condițiile. Dar este la fel și pentru ceilalți trei jucători (n.r. din semifinale).

Sunt sigur că Frances se simte foarte bine acum și joacă foarte bine, și va fi la fel pentru cei care vor câștiga mâine (Alcaraz - Auger-Aliassime și Fritz - Sinner). Dar eu mă simt grozav și sper să pot continua așa în acest sezon, pentru că a trecut mult timp, nu m-am mai simțit așa” - Daniil Medvedev.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

Rezumatul partidei dintre Daniil Medvedev și Alejandro Davidovich Fokina

Sursa video: Eurosport