​​Organizatorii de la Indian Wells au anunțat programul zilei de joi, una în care Sorana Cîrstea și Iga Swiatek (lidera ierarhiei WTA) se vor întâlni în sferturile de finală.

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, de la ora 21:30

Meciul dintre Sorana și Iga va fi al doilea al zilei de pe Terenul 1, după Karolina Muchova vs Elena Rybakina (partidă care va începe de la ora 20:00).

Astfel, Cîrstea și Swiatek se vor duela undeva în jurul orei 21:30 (ora României). Meciul va fi transmis în format LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe DigiSport.

>> Ce spune lidera mondială despre meciul cu Sorana Cîrstea din sferturile Indian Wells

De știut:

  • Cîrstea a ajuns în premieră în sferturi la Indian Wells, turneu de categorie WTA 1000.
  • Pentru calificarea în sferturile de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 184.465 de dolari şi 215 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În acest moment, Sorana are 838 de puncte, zestre care o plasează pe locul 74 în WTA Live, un salt de nouă poziții față de ultimul clasament dat publicității.
  • În cazul unei victorii fantastice cu Iga Swiatek (desigur că va fi foarte dificil să treacă de poloneză, dar nu imposibil), Sorana ar acumula 1013 puncte și s-ar afla pe 55 în WTA Live (am vorbi despre un salt spectaculos de 28 de locuri).
  • Câștigătoarea meciului dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea se va duela în semifinale cu învingătoarea partidei dintre Karolina Muchova (76 WTA) și Elena Rybakina (favorită 10, campioana en-titre de la Wimbledon).

>> Sorana Cîrstea și secretul traseului spectaculos de la Indian Wells

Indian Wells 2023, sferturi feminine

Aryna Sabalenka (2) - Coco Gauff (6) 6-4, 6-0

Maria Sakkari (7) - Petra Kvitova (15) 4-6, 7-5, 6-1

Karolina Muchova - Elena Rybakina (10)

Iga Swiatek (1) - Sorana Cîrstea.

>> VIDEO Scandal în WTA: A trișat sau nu una dintre favoritele de la Indian Wells?

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.