​Maria Sakkari (a șaptea favorită) a învins-o pe Karolina Pliskova și s-a calificat în sferturile de la Indian Wells 2023. Meciul nu a fost însă unul lipsit de momente tensionate.

Maria SakkariFoto: Mark J. Terrill / AP / Profimedia

>> Saltul făcut de Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după calificarea în sferturile Indian Wells

Maria Sakkari, acuzată de Karolina Pliskova că a câștigat fără să merite un punct

În setul decisiv, la scorul de 5-2 în favoarea sportivei din Grecia a avut loc o fază controversată. După un raliu intens, cele două jucătoare au ajuns în preajma fileului, acolo unde Pliskova a încercat un passing în cross.

Conform sportivei din Cehia, mingea a fost atinsă de Maria cu rama rachetei, iar punctul ar fi trebuit să-i revină.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă pentru că arbitrul nu a observat nimic, iar Sakkari a insistat că nu a atins în niciun fel mingea cu racheta sa.

Pliskova (17 WTA) nu a fost de acord cu decizia ca punctul să-i fie acordat adversarei (mingea a aterizat în afara terenului), dar a continuat meciul și a făcut tot posibilul să revină pe tabelă (a cedat în cele din urmă cu 6-4, 5-7, 6-3).

La finalul partidei, Karolina Pliskova a dat mâna cu Maria Sakkari la fileu, dar tradiționalul moment s-a consumat fără ca jucătoarea din Cehia să se uite înspre adversara ei.

Karolina Pliskova vs Maria Sakkari, fază controversată. A atins grecoaica mingea cu racheta?

În sferturile de la Indian Wells 2023, Maria Sakkari va da peste Petra Kvitova, a 15-a favorită și dublă campioană de Grand Slam (Wimbledon 2011, 2014).

Indian Wells 2023, sferturi feminine

Iga Swiatek (1) - Sorana Cîrstea

Karolina Muchova - Elena Rybakina (10)

Maria Sakkari (7) - Petra Kvitova (15)

Coco Gauff (6) - Aryna Sabalenka (2)

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.