Sorana Cîrstea a reușit cel mai bun rezultat al carierei la Indian Wells, calificarea în sferturi, iar performanța bifată la turneul californian o va ajuta să urce în clasamentul WTA.

Sorana CirsteaFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Sorana Cîrstea și secretul traseului spectaculos de la Indian Wells

Sorana Cîrstea, salt de 9 locuri - Se află pe 74 în WTA Live

Cîrstea a trecut de Caroline Garcia (favorită 5 și deținătoarea trofeului de la Turneul Campioanelor), iar succesul o trimite mai sus cu 9 locuri în WTA Live.

În acest moment, Sorana are 838 de puncte, zestre care o plasează pe locul 74, un salt de nouă poziții față de ultimul clasament dat publicității.

În cazul unei victorii fantastice cu Iga Swiatek (desigur că va fi foarte dificil să treacă de poloneză, dar nu imposibil), Sorana ar acumula 1013 puncte și s-ar afla pe 55 în WTA Live (am vorbi despre un salt spectaculos de 28 de locuri).

De știut:

  • Este prima victorie a Soranei cu franțuzoaica (scor 6-4, 4-6, 7-5), după două înfrângeri consecutive.
  • Cîrstea a ajuns în premieră în sferturi la Indian Wells, turneu de categorie WTA 1000.
  • Prima dată când sportiva noastră trecea de o jucătoare din TOP 5 WTA se întâmpla în 2017, la Beijing, atunci când o învingea pe Karolina Pliskova.
  • În sferturile de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va da peste Iga Swiatek, lidera mondială. Poloneza a trecut, scor 6-3, 6-1, de Emma Răducanu în optimi. Meciul a durat o oră și 25 de minute.
  • Sorana Cîrstea a mai întâlnit-o o singură dată în circuitul WTA pe Iga Swiatek: la Australian Open, ediția din 2022. Atunci, poloneza s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-3.
  • Pentru calificarea în sferturile de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 184.465 de dolari şi 215 puncte în ierarhia WTA de simplu.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.