Stanislas Wawrinka s-a oprit în optimile Mastersului de la Indian Wells, triplul câștigător de Grand Slam fiind învins în două seturi de Jannik Sinner.

Jannik SinnerFoto: Corey Sipkin / AFP / Profimedia

Jannik Sinner l-a învins pe Stan Wawrinka la Indian Wells 2023

În vârstă de 37 de ani, Stan (100 ATP) venea după o victorie mare în fața unui alt reprezentant important al tinerei generații, danezul Holger Rune, dar nu a mai reușit să-i pună la fel de multe probleme și italianului pregătit de Darren Cahill.

Jannik (13 ATP și favorit 11) a avut câștig de cauză după o oră și 38 de minute de joc, scor 6-1, 6-4.

Rezumatul partidei dintre Sinner și Wawrinka

Sursa video: Eurosport

Reamintim că „Stan The Man” s-a aflat cel mai sus în ierarhia ATP pe locul 3 (în ianuarie 2014), iar de-a lungul carierei a câștigat trei turnee de Grand Slam: Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016.

În sferturi, Sinner va da peste americanul Taylor Fritz (favorit 4), care îl învingea pe Rafael Nadal în finala ediției de anul trecut a Mastersului californian.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.