Daniil Medvedev își continuă parcursul fantastic din 2023 și s-a calificat în sferturile turneului de la Indian Wells, după ce l-a eliminat pe Alexander Zverev în 3 seturi, scor 6-7(5), 7-6(5), 7-5.

Daniil MedvedevFoto: JOE KLAMAR / AFP / Profimedia

Daniil Medvedev l-a eliminat pe Alexander Zverev de la Indian Wells - Rusul este campion în 2023 la Rotterdam, Doha și Dubai

Cu destul de multe probleme medicale, Daniil Medvedev (6 ATP) a rezistat pe teren și l-a învins pe Alexander Zverev (14 ATP) în 3 seturi, la capătul unui meci ce a durat 3 ore și 10 minute.

Zverev a început mai bine primul set și nici nu a avut erori neforțate, motiv pentru care și-a adjudecat primul set la tie break.

În setul secund, Daniil Medvedev a revenit de la 1-3 și a ținut pasul cu fostul număr doi mondial.

După o oră și 15 minute, rusul a câștigat actul secund la tie break și a trimis meciul în decisiv.

În setul trei, rusul Medvedev a controlat jocul, însă nu a scăpat de probleme medicale. Totuși, acesta a forțat și a obținut a 17-a victorie la rând în circuit, succes care i-a adus calificarea în sferturi.

Acolo, Daniil Medvedev va da peste Alejandro Davidovich Fokina (28 ATP). Ibericul a trecut în optimi de Cristian Garin (97 ATP), scor 6-3, 6-4.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.