​Anastasia Potapova a avut o apariție controversată la meciul din turul trei de la Indian Wells cu Jessica Pegula, acolo unde apărut îmbrăcată cu un tricou al echipei de fotbal Spartak Moscova.

Iga SwiatekFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Șeful WTA, acuzat că susține războiul din Ucraina - Mărturia unei jucătoare de top

Iga Swiatek a reacționat la gestul Anastasiei Potapova de la Indian Wells - Rusoaica a venit îmbrăcată într-un tricou al celor de la Spartak Moscova

Anastasia Potapova (28 WTA) a pierdut în turul trei la Indian Wells în fața Jessicăi Pegula (3 WTA), dar rusoaica a punctat la capitolul apariții controversate.

În contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, orice gest poate fi interpretat.

Jucătoarea din Rusia nu s-a prezentat la terenul de joc în echipamentul obișnuit de tenis, ci într-un tricou al celor de la Spartak Moscova, echipa ei favorită. Potapova a spus că susține echipa din 2017, dar nu a putut să spună niciun jucător al formației ruse.

Presa a precizat că gestul acesteia a fost unul provocator în contextul războiului.

Imediat după succesul obținut împotriva Biancăi Andreescu (36 WTA), liderul WTA Iga Swiatek a comentat gestul Anastasiei Potapova.

„Să fiu sinceră, am fost surprinsă, pentru că am crezut că ea (n.r. Potapova) și-a dat seama că nu ar trebui, chiar dacă este o fană a echipei, să-și arate părerile în astfel de momente.

Nu știam ce va face WTA și care vor fi consecințele unui astfel de comportament.

Am vorbit cu reprezentanții WTA și am aflat că probabil vor fi mai puține astfel de situații, pentru că le vor explica celorlalte jucătoare că nu poți promova nicio echipă din Rusia în aceste zile, ceea ce m-a liniștit puțin.

Pe de altă parte, cred că un astfel de mesaj ar fi trebuit să fie transmis mult mai devreme.

A fost mult haos în vestiar la începutul războiului. Nu am știut cum să abordăm totul. Acest lucru cauzează în astfel de situații.” - a spus Iga Swiatek, potrivit Newsunrolled.