Revenită pe teren după o operație la genunchi, Ons Jabeur s-a oprit în turul al treilea la turneul de la Indian Wells, tunisianca fiind învinsă în două seturi de Marketa Vondrousova.

Ons JabeurFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> VIDEO Emma Răducanu, victorie surprinzătoare cu o favorită - Duel infernal cu lidera mondială în optimi

Ons Jabeur, învinsă de Marketa Vondrousova la Indian Wells

Ajunsă pe locul 105 în clasamentul mondial, Vondrousova (finalistă la Roland Garros 2019) a eliminat-o pe a patra jucătoare a lumii după o oră și 32 de minute de joc, scor 7-6(5), 6-4.

Marketa a reușit să câștige câte cinci gameuri la rând în ambele seturi și a fructificat a șasea minge de meci avută (Ons a revenit de la 1-5 în setul secund, dar nu a putut să recupereze și al doilea break).

Turneul din deșertul californian (WTA 1000) a fost primul după o pauză de aproape două luni pentru Jabeur (finalistă anul trecut la Wimbledon și US Open). La Australian Open 2023, ultima competiție la care a luat parte, Ons fusese învinsă tot de Marketa (în turul al doilea).

Vondrousova o va întâlni în optimi la Indian Wells pe conaționala Karolina Muchova (76 WTA), care a trecut în trei seturi de italianca Martina Trevisan (26 WTA, favorită 23), scor 6-4, 3-6, 6-4.

VIDEO Lidera mondială, în optimi după un meci de mare luptă cu Bianca Andreescu

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.