Al optulea favorit la Indian Wells 2023, Holger Rune a fost învins surprinzător de Stanislas Wawrinka, ocupantul locului 100 în ierarhia ATP, în turul al treilea al Mastersului californian.

Stanislas WawrinkaFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stan Wawrinka, victorie mare cu Holger Rune la Indian Wells 2023

Ajuns la 37 de ani, Stan a câștigat primul set cu 6-2, dar l-a cedat pe al doilea dramatic la tie-break, scor 7-5.

Decisivul a fost unul extrem de echilibrat, diferența făcându-se pe final (7-5), în penultimul game (atunci când Wawrinka s-a impus de la retur).

Meciul a fost unul spectaculos de două ore și 40 de minute, iar Stan The Man a arătat mai multă luciditate în momentele importante ale partidei.

În optimi, Wawrinka va da peste un alt reprezentant important al tinerei generații, Jannik Sinner (italianul este al 11-lea favorit la Indian Wells și este antrenat de Darren Cahill).

Reamintim că „Stan The Man” s-a aflat cel mai sus în ierarhia ATP pe locul 3 (în ianuarie 2014), iar de-a lungul carierei a câștigat trei turnee de Grand Slam: Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016.

Rezumatul partidei dintre Stanislas Wawrinka și Holger Rune

Sursa video: Eurosport

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.