​Iga Swiatek este cu un pas mai aproape de apărarea titlului cucerit anul trecut la Indian Wells: lidera ierarhiei mondiale s-a calificat în optimi, după o victorie muncită în fața canadiencei Bianca Andreescu: 6-3, 7-6(1).

Iga SwiatekFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Iga Swiatek, victorie în fața Biancăi Andreescu

Principală favorită în deșertul californian, Iga nu a mai defilat ca-n alte zile, Bianca (36 WTA) punând-o în multe rânduri în situații incomode pe poloneză.

Sportiva cu origini românești a început meciul cu break, dar și-a cedat de două ori serviciul și a pierdut prima manșă cu 6-3.

Setul secund a fost unul foarte intens, ambele jucătoare conducând pe rând cu break: 2-0 pentru Swiatek, 4-2 pentru Andreescu și 5-4 pentru poloneză. Până la urmă a fost nevoie de tiebreak și tot prima jucătoare a lumii a avut câștig de cauză, scor 7-6(1). Partida a durat două ore și șapte minute.

Pentru un loc în sferturi, Iga Swiatek se va duela cu o altă sportivă cu origini românești, britanica Emma Răducanu (77 WTA), care a învins-o pe a 13-a favorită, brazilianca Beatriz Hadad Maia, scor 6-1, 2-6, 6-4.

>> Adversara Soranei Cîrstea din optimile Indian Wells 2023

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Bianca Andreescu

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.