Sorana Cîrstea a obținut calificarea în faza optimilor la Indian Wells, după ce a trecut în două seturi de Bernarda Pera, scor 6-3, 6-1. Românca a avut un joc entuziasmant, controlându-și adversara pe tot parcursul partidei.

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorana Cîrstea, victorie categorică în duelul cu Bernarda Pera la Indian Wells

Pentru prima oară în duel direct, Sorana Cîrstea (83 WTA) a trecut într-o oră și 9 minute de Bernarda Pera (43 WTA), la capătul unui meci controlat de singura jucătoare din România rămasă la Indian Wells 2023.

Sorana a făcut un prim set bun, profitând și de cele 4 duble greșeli ale adversarei sale. Aceasta a avut nevoie de doar 39 de minute pentru a-și adjudeca primul act.

În setul secund, Sorana a început destul de agresiv și a încercat să își epuizeze adversara, iar după 30 de minute, românca a tranșat disputa.

Cu această victorie, Sorana și-a asigurat un cec în valoare de 96.955 de dolari și 120 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

În următorul act al competiției, Sorana o va întâlni pe câștigătoarea duelului dintre Leylah Fernandez (49 WTA) și Caroline Garcia (5 WTA).

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.