Sorana Cîrstea este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul de simplu de la Indian Wells 2023, jucătoarea noastră urmând să o întâlnească luni în turul al treilea pe Bernarda Pera.

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

>> VIDEO Campioană de Grand Slam, eliminată de la Indian Wells după ce a câștigat primul set cu 6-0

Sorana Cîrstea vs Bernarda Pera, de la ora 20:00

Conform programului organizatorilor, meciul dintre Cîrstea și Pera va fi primul al zilei de pe Terenul 4 și va începe la ora 20:00 (ora României). Meciul va putea fi urmărit în direct pe canalele Digisport.

De știut:

  • Miza financiară a partidei nu este una deloc de neglijat, învingătoarea urmând să primească un cec în valoare de $96,955. De asemenea, va mai fi recompensată și cu 120 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Cîrstea (83 WTA) și Pera (43 WTA) nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.
  • Reamintim că Sorana este singura reprezentantă pe care tenisul românesc o mai are la Indian Wells, după ce Irina Begu a fost învinsă în runda inaugurală de Linda Noskova (54 WTA).
  • În cazul unui eventual succes, pentru Sorana va urma meciul cu învingătoarea partidei dintre Leylah Fernandez (49 WTA - finalistă de Grand Slam la US Open 2021) și Caroline Garcia (5 WTA - câștigătoarea Turneului Campioanelor).

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.