Daniil Medvedev este omul momentului în circuitul ATP: a câștigat trei turnee la rând (Rotterdam, Doha şi Dubai), i-a provocat lui Novak Djokovic singura înfrângere de până acum din 2023, iar recent s-a calificat în optimile de la Indian Wells.

Daniil MedvedevFoto: Mark J. Terrill / AP / Profimedia

Daniil Medvedev îi critică pe organizatorii de la Indian Wells pentru suprafața de joc foarte lentă din 2023

La finalul partidei cu Ilya Ivashka (câștigată în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-1), rusul s-a arătat foarte deranjat de suprafața de joc din acest an de la Indian Wells, fostul lider ATP criticându-i pe organizatorii americani.

„În setul decisiv, am simțit că joc foarte bine, dar era tot degeaba. E nevoie de zece lovituri bune ca să câștigi un raliu. E foarte greu în condițiile astea (n.r. cu o suprafață foarte lentă). Nu pot accepta așa ceva, ne spun că venim aici și jucăm pe hard, dar asta nu este o suprafață hard” - Daniil Medvedev.

În optimile de la Indian Wells, Daniil va da peste Alexander Zverev. Meciul se anunță unul foarte interesant, urmând să se afle față în față favoriții 5 și 12 de la turneul din deșertul californian.

„Mă aștept la un meci foarte interesant, cu multe raliuri lungi”, a spus Medvedev despre ce crede că-l va aștepta la partida cu Zverev.

Rusul are o serie impresionantă de 16 victorii consecutive în circuitul ATP.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Daniil Medvedev și Ilya Ivashka.

Sursa video: Eurosport